1. Energie, Qi

Ieder mens heeft energie, Qi meegekregen bij de geboorte. Qi komt ook voort uit bewegen, eten, ademen en leven. Als Qi minder is door ziekte, of anders kan deze door oefeningen worden aangevuld en versterkt. Met voldoende energie voelt men zich sterk, gezond en levendig.

2. Qi Gong oefeningen

Letterlijk vertaal betekent Qi Gong, “energie werk”. Qi Gong oefenen gebruikt de juiste houding, ademhaling en specifieke bewegingen. Ontspannend voor het denken en gezond voor het lichaam is Qi Gong onderdeel van elke interne kung fu stijl. Qi Gong wordt in China al meer dan vijfduizend jaar beoefend en is effectief gebleken in het voorkomen en genezen van vele aandoeningen. Vandaag de dag beoefenen vele miljoenen Chinezen Qi Gong. Er bestaan vele honderden vormen van Qi Gong.

3. Qi Gong Trainen

Qi Gong Oefeningen kunnen door iedereen worden geleerd. Zowel voor vrouwen als mannen. Belangrijk is het besef dat Qi Gong oefenen een dagelijkse aangelegenheid is. Het gezondheidseffect wordt dan maximaal bereikt. Training omvat ademhaling en energie bewegingsoefeningen in het lichaam en Chinese filosofie.